Απειλές εισαγγελέων κατά Στουρνάρα

Posted on 16 Δεκέμβριος, 2012 από

0


Γ. ΣτουρνάραςΚαταπέλτης κατά του υπουργού Οικονομικών είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Γιάννη Στουρνάρα να έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων.

Οι εισαγγελείς τονίζουν ότι η προτροπή αυτή είναι αντίθετη στην απόφαση του Πρωτομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που καθιστούσε αντισυνταγματική αυτή την πρακτική.

Στο κείμενο τονίζουν ότι οι ενέργειες του κ. Στουρνάρα που είναι υπουργός της κυβέρνησης είναι απαράδεκτες και, ουσιαστικά, τον προειδοποιούν πως διαπράττει ποινικό αδίκημα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση :

«Σε γνώση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος περιήλθαν δημοσιεύσεις στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της.Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, -εάν οι δημοσιεύσεις αληθεύουν- θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 § 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μόλις απαιτείται να υπενθυμίσει, τέλος, ότι είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ’ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

Πηγή

Advertisements