Ο Krugman «απαντάει» στο σποτ της ΝΔ με τα παιδιά

Posted on 6 Ιουνίου, 2012 από

0


Σκεφτείτε τα παιδιά κάθε φορά που ακούω κάποια αυθεντία ή αυτάρεσκο πολιτικό να λέει ότι δεν μπορούν να ρίξουν λεφτά για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, γιατί αυτό θα προσέθετε μεγάλο βάρος στα παιδιά μας, θυμώνω –για εκθέσεις σαν αυτή:

Για αυτή τη γενιά των νέων, το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο. Μόνο ένας στους έξι εργάζεται με πλήρες ωράριο. Τρεις στους πέντε ζει με τους γονείς τους ή άλλους συγγενείς. Μια μεγάλη πλειοψηφία -73 τοις εκατό- νομίζουν ότι χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση για να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα, αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς δηλώνουν ότι σίγουρα θα εγγραφούν σε σχολές στα επόμενα χρόνια.

Όχι, δεν είναι η αδρανής νεολαία της Ελλάδας ή της Ισπανίας ή της Αιγύπτου. Είναι η νεολαία της Αμερικής, της πλουσιότερης χώρας του κόσμου, οι οποίοι δεν έχουν πτυχίο κολεγίου και δεν θα πάρουν σύντομα.

Όλα όσα γνωρίζουμε, λένε ότι αυτή η γενιά δεν πρόκειται ποτέ -ποτέ- να ανακάμψει από την τρομερή αγορά εργασίας στην οποία έχει αποφοιτήσει. Αλλά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Πρέπει να έχουμε λιτότητα, για χάρη της επόμενης γενιάς.

Advertisements