Είστε ενοχλημένοι με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ; Έχω λύση!

Posted on 23 Μαρτίου, 2012 από

0


Αναρωτιέστε τι είναι το τέλος υπέρ ΑΠΕ;
Αναρωτιέστε τι είναι το ΕΤΕΠΚΑ;
Το τέλος Διασύνδεσης;
Το τέλος Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας;
Το τέλος Δικτύου;

Είναι απλό. 5-6 δικοί μας κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, που κρύβονται πίσω από διαταγές της ΕΕ, από τις οποίες θα γίνουν πλούσιοι,  δεν βολεύονται με το φτηνό ρεύμα που είχαμε μέχρι το 2009, και το ακριβαίνουν, αλλά ντρέπονται και σπάνε την αύξηση σε πολλά ακαταλαβίστικα. Άσε που θέλουν να αυξηθεί το ρεύμα πρίν πουληθεί η ΔΕΗ…

Επειδή οι Γερμανοί ξύπνησαν πριν μερικά χρόνια και τους έλειπαν λεφτά, αποφάσισαν πριν από εμάς για εμάς, ότι δεν πρέπει να καίμε κάρβουνο για να μην ζεσταθούν (αλλά αυτοί, και όλοι καίνε κάργα, φουλ και συνέχεια).  Με αυτή τους την απόφαση μας υποχρεώνουν να μοιραστούμε τα έξοδά τους για τους αγωγούς από το Αζερμπαϊτζάν, δήθεν για καλό μας, για να πάμε στο οικολογικό αέριο.

Όταν τα πήραν αυτό χαμπάρι οι μεγάλοι και οι μικροί δικοί μας, είδαν ευκαιρίες. Οι εφοπλιστές για να μεταφέρουν και αέριο, πλην πετρελαίου, οι δύο Μεγάλοι Β, και Λ, για να βρουν και αυτοί αέριο, παρέα με εφοπλιστές που θα το μετέφεραν, και οι Μικροί Κ, Μ, Π, Μπ, και λοιπά κρατικοδίαιτα ζωύφια για να γίνουν και αυτοί Παραγωγοί Ενέργειας α λ’ Αλεμάν. Ο Κ, πχ, είχε γλυκαθεί από τον καιρό της Φλώρινας. Ο Μ είδε ότι οι δουλειές του Μιλόσεβιτς θα τέλειωναν. Ο Π όπου ξένο χρήμα μέσα. Ο Μπ λεφτά να’ναι και ότι να’ναι. Αν δεν ξέρετε ποιοι είναι αυτοί οι μάγκες, έχω ολόκληρη ενότητα με τίτλο «διαφθορά«, ή στην έξαρση ειλικρίνειας της Καθημερινής.

Και επειδή όοοολα αυτά δεν γίνονται με φτηνό ρεύμα, (που είναι κοινή ωφέλεια, δηλαδή αν δεν έχεις φτιάχνεις, για όλους),  ούτε ταϊζονται τόοοσοι περίεργοι με λίγες φτηνές μονάδες ισχύος βάσης, άντε και κανένα Υ/Η,  με πρόσχημα 1) την Γερμανία Ευρώπη και την δήθεν απελευθέρωση της ενέργειας αλλά Enron Europe, και 2) όλο το κλάμα των βαλτών Οικολόγων και λομπιστών (Greenpeace, WWF, Πράσινοι, αδερφές, κατουρλήδες, ΕΛΕΤΑΕΝ κλπ), έκαναν δύο πράγματα. Έβαλαν τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ να μπλοκάρουν τον λιθάνθρακα (φτηνό ρεύμα) και ακρίβυναν και ακριβαίνουν το ρεύμα.

Και επειδή το ρεύμα θα πάει πάνω από 100% (να μην πω 200%) πάνω από όσο ήταν το 2009, και επειδή οι κρατικοδίαιτοι έχουν γίνει ντροπαλοί και σεμνοί, σαλαμοποιούν την αύξηση, για να την βάζουν λίγη λίγη. Και έκαναν το ΑΠΕ «ΕΤΕΠΚΑ» για να μην πετάτε πέτρες στα φωτοβολταϊκά και μονόβολα στα αιολικά.

Τους «πολιτικούς» μας τους έχουν στο τσεπάκι τους και για φάπες. Και η ΝΔ και το Πασόκ ψήφισαν τον νόμο Μπιρμπίλη.  ΥΠΕΚΑ και ΡΑΕ είναι θλιβερά υπαλληλάκια. Περιορίζονται στο να εγκρίνουν «πόση αύξηση λείπει για να μην στενοχωριούνται οι Μπ, Κ, Π, Λ, Μ κλπ», δήθεν επειδή έτσι λέει η Γερμανία Ευρώπη.

Η λύση;  1) Μαύρο στους Πράσινους πολιτικούς της φάπας, και 2)  όχι στην απάτη που λέγεται «ευρωπαϊκός οδικός χάρτης για το …κλίμα, όπως είπε η Πολωνία. 3) Αν αυτό δεν φτάνει, έξω από την Γερμανία Ευρώπη. 4) Αν χρειαστεί, λεμονόκουπες σε Παπαδήμο, Παπακωνσταντίνου, ΡΑΕ, κλπ. 5) Οι Λ, Μ, Κ, Π, Μπ, κλπ να γυρίσουν πίσω εκεί που ήταν το 1985.  Η εναλλακτική λύση; Το κεφάλι κάτω,  ενεργειακή φτώχεια, και το τέλος των υπολειμμάτων της Ελληνικής οικονομίας — γιατί με πράσινες μονάδες ανακύκλωσης σκουπιδιών της Πειραιώς, δεν βλέπω φως.

πηγή: http://archaeopteryxgr.blogspot.com

Advertisements
Posted in: Απόψεις