Διάλογος ή Μονόλογος;

Posted on 14 Μαρτίου, 2012 από

0


Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με blogs. Συνήθως το ένα αναπαράγει το άλλο, καθώς πρόκειται για ερασιτεχνικές προσπάθειες ανθρώπων που θέλουν απλώς να βγάλουν από μέσα τους την αηδία που τους έχει προκαλέσει το καθεστώς της τελευταίας 30ετίας. Υπάρχουν και άλλα blogs ειδικού ενδιαφέροντος (επιστημονικού, καλλιτεχνικου κ.α.) που έχουν καθιερωθεί για το επίπεδο των αναρτήσεων και των σχολιαστών. Βασική άτυπη αρχή είναι η ελευθερία έκφρασης, ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων.

Υπάρχουν όμως και κάποια blogs, που εμφανίζονται ακομμάτιστα, μη κατευθυνόμενα και αδέσμευτα. «Ενθαρρύνουν» το διάλογο, μόνο όμως όταν όλοι οι σχολιαστές συμφωνούν με την άποψη του ιδιοκτήτη τους. Επίσης, καλλιεργούν εικόνα μεγάλης επισκεψιμότητας με χρήση από τα ίδια φυσικά πρόσωπα (2 έως 5) διαφορετικών nicks, ώστε να προσπαθούν να πείσουν για την ευρύτητα της δημοφιλίας των απόψεών τους.

Γνωστότατο site, που εμφανίζεται ως δεξιά εναλλακτική δεξαμενή σκέψης, μέχρι πρόσφατα κατάφερνε να παραπλανά, καθώς η κριτική κατά του μνημονίου ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής, ωστόσο η κωλοτούμπα του Σαμαρά και η στήριξη του 2ου μνημονίου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Ξαφνικά οι βασικοί αρθρογράφοι, ξεχνώντας την προηγούμενη ρητορική, έκαναν μεταβολή και χορεύουν στο ρυθμό των νέων απόψεων του Σαμαρά. Αυτό προκάλεσε την οργή πολλών καλοπροαίρετων σχολιαστών, των οποίων πλέον τα σχόλια ελέγχονται και διαγράφονται όταν δεν συμφωνούν με τη γραμμη Σαμαρά:

Πρίν τον έλεγχο της «υπηρεσίας ελέγχου περιεχομένων»:

και μετά τον απαραίτητο «έλεγχο»:

Nestrom

Advertisements
Posted in: Απόψεις