Συνελλήφθησαν δημόσιοι υπάλληλοι για μίζες

Posted on 13 Μαρτίου, 2012 από

1


Οι Κωνσταντίνος Λιάκος και Κωνσταντίνος Καζαζάκης είναι οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου ανάπτυξης που απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ από επιχειρηματία προκειμένου να εγκρίνουν την εκταμίευση ποσού 4,74 εκ. ευρώ.

Στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν 145.000 ευρώ περίπου, τραπεζικά βιβλιάρια, τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα.  Η σύλληψή τους, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας σε στάση του Μετρό στον Κεραμεικό, την ώρα που παραδόθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον επενδυτή στον ένα υπάλληλο.

Συγκεκριμένα, ο συνιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας, κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του στο Νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με συνεχή προσκόμματα απαιτούσαν το ποσό των εκατόν είκοσι (120.000) ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν:

  • Στο σπίτι του ΛΙΑΚΟΥ Κων/νου, το χρηματικό των εβδομήντα (70.000) ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και
  • Στο σπίτι του ΚΑΖΑΖΑΚΗ Κων/νου, το χρηματικό ποσό των ογδόντα πέντε (85.000) ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.

Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευση και τα ποσά που διακινήθηκαν.

Πηγή

Advertisements