Σαχινίδης: Δεν θα έπρεπε να δίνουμε τόσο υψηλά επιδόματα ανεργίας

Posted on 13 Μαρτίου, 2012 από

0


Δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Νομού Λάρισας, σήμερα το πρωί στην εκπομπή ΣΚΑΙ τώρα (ο Βουλευτής κάνει την εμφάνισή του στο 44ο λεπτό), φιλοξενούμενος της Πόπης Τσαπανίδου.

«Δεν θα έπρεπε να δίνουμε τόσο υψηλά επιδόματα ανεργίας που ισοδυναμούν με ένα μισθό»

Πραγματικά, γελοία η παραπάνω πρόταση. Ο Βουλευτής Λάρισας το δικαιολόγησε βέβαια, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό δίνεται κίνητρο στον άνεργο να αναζητήσει δουλειά. Ελπίζω να το διαβάσουνε αυτό οι άνεργοι του Νομού Λάρισας για να καταλάβουν -the hard way- σε ποιούς τυχάρπαστους έδωσαν την τύχη των ζωών τους. Ο συγκεκριμένος τύπος είπε πολλά στην εκπομπή, όλα πολιτικές παλαιοκομματικές μπούρδες. Δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι η πολιτική τους έχει άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των κατοίκων. Σου δίνουν την αίσθηση ότι κάνουν έρευνα σε κάποιο πανεπιστήμιο, εφευρίσκοντας θεωρίες.

Έριξε το βάρος όλων όσων συμβαίνουν στην χώρα τα τελευταία χρόνια στα συνδικάτα, λες και τα συνδικάτα κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Με άλλα λόγια ευθύνονται αυτοί που αντιδρούν και όχι αυτοί πληρώνονται για να το κάνουν όπως οι Βουλευτες μας. Όπως ακριβώς ευθύνονται οι οπαδοί στην εξέδρα του Καραϊσκάκης για την άσχημη εμφάνιση του Ολυμπιακού και όχι ο Βαλβέρδε…απίστευτα πράγματα!

Ο εκλεγμένος Βουλευτής Νομού Λάρισας (το τονίζω μπας και ξυπνήσετε), δήλωσε ακόμη ότι «η παρουσία της ομάδας δράσης (task force) είναι κάτι που το ζήτησε η Ελληνική Κυβέρνηση»! Ναι, καλά διαβάσατε, παραδέχεται την ανικανότητά του ο τύπος, αλλά και της Κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει.

Βέβαια δεν έλειψε και η καραμέλα της ανάπτυξης. Την ανάπτυξη όλοι την επιθυμούν, το να την επικαλείσαι όμως συνεχώς, γενικώς και αορίστως, δίχως να κάνεις κάνεις επ’ αυτού, είναι σα να λες ότι όλοι θέλουμε το καλό να επικρατήσει επί Γης και να προσεύχεσαι για αυτό. Να πληροφορήσουμε τους απαντού πολιτικούς λοιπόν, ότι για την κάλυψη των υπαρξιακών και πνευματικών αναγκών μας υπάρχουν και οι θρησκείες (εν Ελλάδι, ο Χριστιανισμός κυρίως).

Για το τέλος αφήνουμε το κερασάκι στην τούρτα. Οι Έλληνες ομολογιούχοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτε προς το παρόν για το ομόλογα που κατέχουν, ως προς την συμμετοχή τους στο PSI. Προς το παρόν, η δήλωση Γιούνκερ ότι τα ομόλογα θα κουρευτούν, η οποία είναι κ η άποψη του Eurogroup, είναι η μοναδική επίσημη δήλωση επί του θέματος…

Advertisements