Περί Νταλάρα ο λόγος…

Posted on 9 Μαρτίου, 2012 από

0


Ακούστηκαν πολλά τελευταία, εκατέρωθεν. Και γράφτηκαν κιόλας. Ολόκληρα άρθρα σε υποτιθέμενες μεγάλες και σοβαρές εφημερίδες, από σοβαρούς δημοσιογράφους για τον σοβαρό καλλιτέχνη Γ. Νταλάρα σχολιάζοντας το γεγονός της ρίψης αντικειμένων εν μέσω συναυλίας. Σοβαροί όλοι τους…

Εκμεταλλεύονται όσο ακόμα μπορούν τις σχετικά μεγάλες, αλλά σε διαρκή πτώση, κυκλοφορίες των φυλλάδων τους υπερασπιζόμενοι το καθεστώς. Γιατί σε ένα καθεστώς, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, εκτός των διατεταγμένων δημοσιογράφων για την απαραίτητη προπαγάνδα και του επιστημονικού προσωπικού που το πλαισίωνει, μπορείς να βρεις και μια κάστα καλλιτεχνών. Ας περάσουμε όμως στο ψητό…

Πόσο πιθανό θεωρείτε ένα 19χρονο κοριτσάκι που δεν έχει τελειώσει τις σπουδές του ακόμα, στην πρώτη του ευκαιρία που του δίνεται να «τυγχάνει» της τιμής να υποδυθεί ένα ρόλο στο θέατρο της Επιδαύρου;

Ακόμη, στην παραπάνω υπόθεση εργασίας, τι ποσοστό θα δίνατε, το επίθετο του κοριτσιού να είναι Νταλάρα;

Η είδηση που ακολουθεί από την Espresso της εποχής

Η Γιωργιάννα Νταλάρα στην Επίδαυρο! Θα ερμηνεύσει την Ερμιόνη στον «Ορέστη» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο! Η κόρη του Γιώργου και της Αννας Νταλάρα είναι μια σεμνή και διακριτική παρουσία στην κοινωνική της ζωή, αλλά στις σπουδές της και στη δουλειά της είναι εργατική και αεικίνητη, με πολλές απαιτήσεις από τον ίδιο της τον εαυτό.

Τον Μάρτιο έκανε μια εβδομάδα διακοπές στην Ελλάδα για να δει τους γονείς της. Εκείνο το διάστημα συμμετείχε σε μια ακρόαση του Εθνικού Θεάτρου και λίγες μέρες αργότερα έμαθε ότι τη δέχτηκαν για τον ρόλο της Ερμιόνης στον «Ορέστη» του Ευριπίδη. Αυτό, βεβαίως, τη χαροποίησε ιδιαίτερα. Ακούγεται, μάλιστα, ότι κατά τη διάρκεια των προβών τής είχε γίνει πρόταση να συνεργαστεί ξανά με το Εθνικό τον ερχόμενο χειμώνα. Αν τελικά πει το «ναι», θα πρέπει ν’ αναβάλει την επιστροφή της στο Λος Αντζελες. Φυσικά, το ενδεχόμενο αυτό χαροποιεί ιδιαίτερα τους γονείς της, που τη θέλουν κοντά τους, αφού είναι η μονάκριβή τους.

Οσο για την παράσταση, ανεβαίνει από το Εθνικό. Απομυθοποιώντας τους θεούς και χλευάζοντας τους δημαγωγούς, ο «τραγικότερος των τραγικών» Ευριπίδης προσεγγίζει τη μητροκτονία στον Ορέστη με όρους ψυχολογικού δράματος και έμφαση στην πλοκή και στην περιπέτεια. Η σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά, με τον εκλεκτό θίασο του Εθνικού Θεάτρου, εγγυάται μια σύγχρονη αντισυμβατική ερμηνεία του κλασικού κειμένου. Εκτός από τη Γιωργιάννα, που θα ενσαρκώσει την Ερμιόνη, παίζουν οι Κώστας Βασαρδάνης, Γιώργος Γλάστρας, Στεφανία Γουλιώτη, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Καραθάνος, Νίκος Κουρής, Μανώλης Μαυροματάκης, Χρήστος Στέργιογλου και Τάνια Τρύπη.

Για την ιστορία, η Γιωργιάννα Νταλάρα αποφοίτησε σε τρία αντί για τέσσερα χρόνια από το Brown, ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Αμερικής, με δύο πτυχία, ενώ στη συνέχεια πήγε στο Λος Αντζελες, όπου παρακολούθησε master classes και όπου θα κάνει το διδακτορικό της στη Θεατρολογία στο πανεπιστήμιο UFC. Δούλεψε στο Λος Αντζελες σε δύο ταινίες, παράλληλα με τις σπουδές της.

Επειδή λοιπόν ο κόσμος, ιδιαίτερα οι νέοι, έχουν αρχίσει και ψάχνουν πλέον, υποψιάζονται τα πάντα και δεν τρώνε ότι τους πλασάρουν αμάσητο, όσο κι αν τα ΜΜΕ συνεχώς προσπαθούν να μας «πείσουν» περί του αντιθέτου, θα πω μόνο αυτό: Σταματήστε να προκαλείτε, διότι δυσχεραίνετε τη θέση σας.

Advertisements