Το όραμα του Πούτιν για τη Ρωσία του μέλλοντος: Διαδικτυακή δημοκρατία!

Posted on 7 Φεβρουαρίου, 2012 από

0


Μέσα στις σκέψεις του Βλαδίμηρου Πούτιν είναι να ανοίξει την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων στην Ρωσική κοινωνία καθιστώντας την πρόσβαση των πολιτών ευκολότερη. Και κάτι τέτοιο επιθυμεί να το πετύχει μέσω του διαδικτύου. Στο μανιφέστο του το οποίο μπορείτε να το βρείτε εδώ, ο Πούτιν παραθέτει ότι μια τέτοια προσπάθεια προφανώς χρειάζεται χρόνο να υλοποιηθεί και ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Το γεγονός ωστόσο, ότι αναφέρεται μια τέτοια ρηξικέλευθη άποψη στις προγραμματικές του δηλώσεις δείχνει ότι αυτές οι σκέψεις υπάρχουν εδώ και καιρό και έχει γίνει η απαραίτητη ζύμωση ώστε να ωριμάσουν και να εκφραστούν τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πάντως μία τέτοια κίνηση θα ανέτρεπε εντελώς τις επικρατούσες λογικές περί του τρόπου διακυβέρνησης και έρχεται να συμπέσει με την ιδέα του e-democracy, μια ιδέα που ασπάζονται τα τελευταία χρόνια νέοι άνθρωποι, αηδιασμένοι από τα μέχρι τώρα πολιτικά συστήματα.

Στα θετικά επίσης αυτής της εξέλιξης όπως αναφέρει της δημοκρατίας θα είναι η συμβολή της στην καταπολέμηση της διαφθοράς καθιστώντας τους θεσμούς περισσότερο διαφανείς.

Το ρεπορτάζ από το RT εδώ.

lnxis

Advertisements