Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ στους επόμενους 12 μήνες, λέει ο κολλητός του Παπανδρέου

Posted on 28 Ιανουαρίου, 2012 από

0


Ο Ρουμπινί… Ξέρει κάτι;

Νέα «προφητεία» για έξοδο της χώρας από το ευρώ στους επόμενους 12 μήνες έδωσε ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, την ίδια ώρα που πηγές του βρετανικού υπουργείο Εξωτερικών φέρονται να υποστηρίζουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ βλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας!

Ο γνωστός για τις «προφητείες » του αμερικανός οικονομολόγος, και ιδρυτής της εταιρείας Roubini Capital Economics, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, υποστήριξε για ακόμα μια φορά ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι σχεδόν αναπόφευκτη και θα συμβεί στους επόμενους 12 μήνες, δηλαδή μέσα στο 2012. Μάλιστα, ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης είπε ότι την τύχη της Ελλάδας θα έχει σύντομα και η Πορτογαλία, τα spreads των ομολόγων της οποίας έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ:

«Δεν είναι όλα τα μέλη του ευρώ σε θέση να παραμείνουν στη ζώνη. Ελλάδα και ίσως Πορτογαλία πιθανόν να αναγκαστούν να αποχωρήσουν από το ευρώ. Η Ελλάδα πιθανότατα εντός των ερχόμενων 12 μηνών. Η Πορτογαλία ίσως λίγο αργότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρουμπινί, απηχώντας πιθανώς την αγγλοσαξονική σκέψη που ποτέ δεν αποδέχτηκε το ευρώ, μίλησε για ναυάγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημείωσε ότι «όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι επίσης αφερέγγυες» ενώ έδωσε και πιθανότητες για πλήρη κατάρρευση της Ευρωζώνης. Οπως είπε, οι πιθανότητες για κατάρρευση της Ευρωζώνης μέσα στα επόμενα 3 έως 5 χρόνια ανέρχονται στο 50%!

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία του Ρουμπινί έχει πει πως έξι  χώρες θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν από το ευρώ στα επόμενα πέντε χρόνια. Πρόκειται για τις Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Tην ίδια ώρα, πηγές του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών (Foreign Office) αναφέρουν ότι η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί πλέον πιθανή τη χρεοκοπία της Ελλάδας…

Η είδηση από εδώ.

Advertisements