Αγγλοσαξονικό δίκαιο…Και?

Posted on 17 Νοέμβριος, 2011 από

0


Αγγλοσαξωνικό δίκαιο..ας πάνε να βάλουν και Σουηδικό, Σομαλικό ή Διαγαλαξιακό αν θέλουν. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων εφαρμόζονται τελικά-επί απροθυμμίας του οφειλέτη-με τη βία. Και τη νόμιμη βία σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη που λέγεται Ελλάδα την ασκεί ακόμα ο ελληνικός λαός, δια των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Και δεν βλέπω πολλούς ευρωπαίους να θέλουν αν αφήσουν τα κοκαλάκια τους εδώ για να διεκδικήσουν τα λεφτά των τραπεζιτών τους.
Δεν πρόκειται να πάνε τα πράγματα εκεί και το ξέρουν, απλώς εκβιάζουν, γιατί θα βρεθούν σε καταστάσεις αδιέξοδες-και μείς σε δυσάρεστες βεβαίως βεβαίως- αλλά όχι αδιέξοδες. Αδιέξοδες θα είναι για τους δανειστές.
Πρόκειται για εκβιασμό χωρίς αντίκρυσμα. Ας μη φοβάται ο λαός. Κανένας δεν μπορεί να πάρει ούτε την Ακρόπολη, ούτε τα νησιά μας, ούτε τα λιμάνια μας, αν δεν τα δώσουμε εμείς οικειοθελώς. Μια χώρα χρεωκοπεί όταν χαθεί το φαντασιακό των πολιτών της ότι αποτελούν ένα έθνος και όταν τελειώσουν οι οβίδες για τα κανόνια της. Δυστυχώς για αυτούς έχουμε -ακόμα- και από τα δύο και το ξέρουν. Για αυτό και φοβούνται οι δανειστές μας. Και πιο πολύ φοβούνται να μην έρθει στην εξουσίας ένας κάποιος έλληνας πατριώτης πρωθυπουργός. Για αυτό και παθαίνουν αλλεργία με τις εκλογές.

Αθώος περαστικός

Advertisements
Posted in: Απόψεις