Ιστορική αλλαγή στον Παναθηναϊκό

Posted on 3 Νοέμβριος, 2011 από

0


Ο Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ

Το πρώτο βήμα για την αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποτελεί πραγματικότητα. Οι δικηγόροι του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ υπέγραψαν το απόγευμα της Τετάρτης το M.O.U. και πλέον η υπόθεση της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου από τον Σαουδάραβα επενδυτή, μπαίνει στην τελική ευθεία. Ποια είναι Τα επόμενα βήματα.

Μετά από 32 χρόνια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα, περνώντας από τα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ. Το πρώτο ουσιαστικό βήμα έγινε το απόγευμα της Τετάρτης με την υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας (M.O.U.) από τους δικηγόρους των δύο πλευρών.

Τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν προκειμένου να αποκτήσει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι τα εξής:

– Την Παρασκευή θα ξεκινήσει ο οικονομικός και νομικός έλεγχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά του πρίγκιπα

– Ο έλεγχος θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Νοεμβρίου

– Εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά, ο πρίγκιπας θα βάλει μέχρι τις 21 Νοεμβρίου τα 15 εκ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

– Στις 22 Νοεμβρίου θα γίνει η μεταβίβαση του 54,7% των μετοχών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ

– Η πλευρά του πρίγκιπα θα προκυρήξει έκτακτη γενική συνέλευση για τις 28 ή 29 Νοεμβρίου με αντικείμενο τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου.

Μάλιστα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά 15 εκ. ευρώ θα ξεκινήσει να τρέχει άμεσα καθώς αποφασίστηκε να ενεργοποιηθούν στη γενική συνέλευση της Παρασκευής οι μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να ψηφίσουν ναι στην αύξηση με την υποσημείωση ότι θα εκχωρηθούν στη συνέχεια στον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Advertisements